12 Juni 2017

Trainingen voor 'Laudato Si'-animators

Ga naar overzicht

Deel op:

Ieders talenten en betrokkenheid zijn nodig om de schade van menselijk misbruik van Gods Schepping teniet te doen’, zei paus Franciscus. De wereldwijde katholieke klimaatbeweging geeft nu online-cursussen voor mensen die zijn encycliek Laudato Si tot leven willen brengen in de eigen gemeenschap.

De Global Catholic Climate Movement (GCCM) is een koepel van meer dan 400 organisaties en duizenden katholieken als antwoord op de oproep van paus Franciscus om samen op te komen voor het klimaat en aan hun eigen &ecologische bekering’ te werken. De koepel bestaat sinds begin 2015.

Een Laudato Si-animator werkt mee aan het vertalen van de boodschap van de paus in de eigen parochie, religieuze gemeenschap, school, studiehuis etc. Hij of zij is lid van een internationaal netwerk van katholieken die Laudato Si verder brengen en streven naar meer bewustzijn en praktische bijdragen.

Klik hier voor meer informatie over de wereldwijde katholieke klimaatbeweging en hier voor de online-cursus voor animatoren.