29 Juni 2017

Tiemen Brouwer bij Lucky TV

Ga naar overzicht

Deel op:

ver de humor zullen we maar geen boom opzetten, maar feit is dat dominicaan Tiemen Brouwer woensdag een prominente rol speelde in Lucky TV, dat het bezoek van de koning en koningin aan Rome op de hak nam. &May the force be with you.’

Tiemen Brouwer o.p., voormalig rector van de Friezenkerk in Rome, spreekt koning Willem Alexander. Klik op de afbeelding om naar het filmpje te gaan.

Lucky TV begon als de satirische afsluiter van het populaire programma De Wereld Draait Door. Een vaste figuur in de filmpjes is &Willy’, de koning met een Haags accent. Het programma gebruikt echte beelden en monteert die in een eigen volgorde met ander geluid erbij, en is zo populair dat er ook extra filmpjes worden gemaakt, zoals dit.

Obi Wan Kenobi in de filmserie Star Wars

&May the force be with you’ is een citaat uit de filmserie Star Wars. &Willy’ ziet in Tiemen iets van de figuur Obi Wan Kenobi. Tiemen, die overigens een Frans accent heeft, vergelijkt hem met Luke Skywalker. &Max’ is dan de in de film steevast in het zwart geklede Darth Vader.

Tiemen Brouwer is een Nederlandse dominicaan die in Rome woont en werkt als biechtvader in de Sta Maria Maggiore. Hij was jarenlang ook rector van de Friezenkerk, de Nederlandse kerk vlakbij het Vaticaan. Die taak heeft hij overgedragen aan mgr. Hurkmans, oud-bisschop van Den Bosch.

Bekijk hier het filmpje: Willy en Max in Italië

*

Eerder verscheen:
'Onze mannen in Rome’
Biechtvaders in Rome: 'Een delicate taak’