30 Juni 2017

'Roze en rooms drama in Den Bosch'

Ga naar overzicht

Deel op:

Wat een prachtig gebaar van verzoening en bemoediging had kunnen zijn, is verkeerd in een drama met alleen maar verliezers.’ Dat concludeert lekendominicaan Jan van Hooydonk in zijn column in opiniemagazine Volzin.

Jan van Hooydonk o.p.

&Gewoontegetrouw werd de jaarlijkse roze zaterdag van de LHBT-gemeenschap (LHBT = lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) ook vorige week zaterdag in Den Bosch weer geopend met een oecumenische gebedsdienst.

Maar anders dan gepland vond deze geen doorgang in de Sint-Janskathedraal maar in de protestantse Grote Kerk.

Bisschop Gerard de Korte die eerder zijn toestemming had gegeven voor de viering in zijn bisschopskerk en had toegezegd de bijeenkomst met een kort woord en een zegenbede af te sluiten, voelde zich gedwongen deze toestemming weer in te trekken.

Lees hier de hele column.

*

Toen de viering nog door leek te gaan schreef Gerard van Etten op deze site: 'Roze Zaterdag heeft mijn “roze wolk” doorgeprikt’