05 Juni 2017

Romereis 28 oktober - 2 november 2017

Ga naar overzicht

Deel op:

et Rotterdamse Leerhuis Spiritualiteit organiseert samen met Oecumenische Ontmoetingen en DrieTour Reizen een zesdaagse reis naar Rome en Assisi. Begeleiding: Leo de Jong o.p. en Co Elshout


Al drie keer organiseerde het Leerhuis Spiritualiteit een zesdaagse reis naar de kerken, straten en pleinen van Rome, waaronder steeds één dag naar Assisi, stad van Franciscus en Clara. Vooral het verblijf in Madri Pie (200 m. van het Sint-Pietersplein) was steeds een sterke troef.

Het programma is zo opgesteld dat zowel nieuwe deelnemers als &herhalers’ aan hun trekken komen. En uiteraard zijn er ook mogelijkheden zelf iets te ondernemen, naast of in de plaats van het programma.

Vertrek zaterdag 28 oktober, terug donderdag 2 november.
Het vliegschema is:
Heenreis: za. 28 okt. Transavia 6035 Rotterdam 06:55 – Rome 09:10
Terugreis: do. 2 nov. Transavia 6038 Rome 20:30 – Rotterdam 22:55

Eigen bus voor transfers en excursies

Leo de Jong o.p.

Reis(bege)leiding: pater Leo de Jong o.p. en Co Elshout
ANVR, SGR-garantie, Calamiteitenfonds e.d.
Minimum aantal deelnemers 20, maximum ca. 30.

We dineren (iedere avond) in een van de restaurantjes vlakbij het St. Pietersplein. En misschien gaat u daarna nog even kijken op het dan donkere en geheel verlaten plein?

We verblijven in Residenza Madri Pie, een mooi kloosterhotel vlakbij het Sint Pieterplein (ca. 200 m!). We zijn daar op basis van logies/ontbijt (de zusters, die in een deel van het complexs wonen, zorgen voor het ontbijt, terwijl de receptie professionele hotelservice biedt).

De kamers zijn keurig en schoon en beschikken over douche/toilet. Er is ook een eigen kapel. Vanuit de kamers heb je uitzicht op een typisch Italiaans straatje of op de bijbehorende tuin (waar je heerlijk kunt zitten) en op de koepel van de St. Pieter.

Reissom: € 978,00
Inclusief: vliegreis, luchthavenbelasting, brandstoftoeslag, ruimbagage ad. 23 kg., vervoer ter plaatse, verblijf in Residenza Madri Pie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt, diner in lokale restaurants, de meeste entreegelden en fooien.
Niet inbegrepen: reisverzekering (€ 11,52) en annuleringsverzekering (6,65 % van de reissom), lunches, drankjes e.d. Ook is niet inbegrepen de entree van het Museum Vaticaan.
Toeslag 1-persoonskamer: € 100,00

Voor informatie en/of aanmeldingen:
Tel: Secretariaat  Leerhuis Spiritualiteit: 0180- 859955, Email:  info@leerhuisspiritualiteit.nl of Stichting Oecumenische ontmoetingen  Email: mail@oecumont.nl

EEN (VOORLOPIG) OVERZICHT VAN HET PROGRAMMA:

Zaterdag en zondag blijven we op loopafstand. We gaan zaterdag, nadat we ons hebben geïnstalleerd, natuurlijk eerst naar het Sint Pietersplein; een eerste of een hernieuwde kennismaking! Veel meer zullen we die dag niet meer kunnen doen, maar wellicht is het toch nog goed weer en is een terrasje een goed begin! We gaan dineren (zoals elke avond) in een restaurantje vlakbij het plein, waarna we het geheel verlaten plein weer passeren op weg naar huis.

Zondag is er ’s morgens gelegenheid de (Nederlandse) viering in de Kerk der Friezen (naast het Sint Pietersplein) bij te wonen en om twaalf uur op het plein het pauselijk Angelus. Dan is er vrije tijd, bijvoorbeeld ergens lekker lunchen! ’s Middags wandelen we langs de Engelenburcht en de Tiber en naar het mooiste plein: Piazza Navone. Het Pantheon staat in dezelfde buurt. Dan kunnen we de groep splitsen: via nog wat prachtige kerken naar de Trevi fonteinen en de Spaanse Trappen of, daar vlakbij naar de kerken met de schilderijen van die vreemde schilder Caravaccio.

Maandagmorgen gaan we met onze eigen bus naar de San Clemente (met ondergrondse resten van de oude kerk en Romeinse tempel), en dan voor wie het nog niet heeft gezien (of het nog een keer wil zien): het Forum Romanum en het Colosseum of met de andere groep naar de Aventijn, met de Santa Sabina en – wie weet? – het hoofdklooster van de Dominicanen. Ten slotte gaan we met de bus, terwijl we onderweg nog meer van Rome zien, naar de Via Appia en de Catacomben van St. Callistus.

Dinsdag 31 oktober: dagtocht naar Assisi, de middeleeuwse stad van Franciscus en Clara.

Woensdag 1 november is een vrije dag met alle gelegenheid de St. Pieter te bezoeken, de audiëntie bij te wonen en wellicht ook een ”Pausmis op Allerheiligen”. Ook kunt u het Vaticaans Museum aandoen, of naar de top op de koepel gaan. Ook is er wellicht een gelegenheid voor een alternatief in de middag, waarbij we denken aan  de prachtige Ara Pacis – de tempel van de vrede – van keizer Augustus, 2000 jaar oud, langs de Tiber.

Donderdag 2 november, de laatste dag, is traditioneel voor de grote basilieken, met (de koffers in de bus) gaan we naar de St. Jan van de Lateranen en de Scala Sancta en de oude Doopkapel, de St. Maria Maggiore (en nog een schitterende kerk daar vlakbij) en de St. Paulus buiten de muren. Daarna rijden we naar de luchthaven.