27 Juni 2017

Documentaire 'Nuns on the Bus' in de maak

Ga naar overzicht

Deel op:

l vijf jaar volgt documentairemaakster Melissa Regan een groep zusters die per bus door de VS trekken met een boodschap van hoop, naastenliefde en kritisch bewustzijn over wat hun land is geworden. Nu wordt er per internet geld ingezameld om de film samen te stellen.

Klik op de afbeelding om de trailer te zien.

Het materiaal is er – zo’n 400 uur film – nu is het zaak de documentaire te monteren in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in 2018, als democraten en onafhankelijken de kans krijgen om de macht van de Republikeinse partij van president Trump te doorbreken.

Hoofdrolspeler in de documentaire is zr. Simone Campbell, lid van de Sisters of Social Service. Haar project wordt gesteund door verschillende congregaties van dominicanessen in de VS, waarvan sommige leden ook mee reizen.

Volgens zr. Simone is de kern van het project te doen wat Jezus deed: leven met mensen in de marge van de samenleving. &Ik denk dat ik maagzuur ben in het lichaam van Christus’, zegt ze over zichzelf. En: &Volgens ons geloof gaat gerechtigheid vooraf aan barmhartigheid’.

Klik hier voor de aankondiging. En hier voor de Facebookpagina.