03 Mei 2017

Prediking: Godsontmoeting in een rusteloze wereld

Ga naar overzicht

Deel op:

rediking begint bij ontmoeting met mensen, vanuit het besluit om lief te hebben. Dat benadrukt broeder Bruno Cadoré, magister van de Orde der Predikers, in zijn uitgebreide Paasbrief aan de leden van de dominicaanse familie.

Br. Bruno Cadoré o.p. tijdens het congres over de zending van de Orde in januari 2017.

De brief is een reflectie op het congres over de zending van de Orde, waarmee het achtste eeuwfeest afgelopen januari werd besloten.

De Franse magister benadrukt in zijn brief onder meer het belang van de verbinding in de dominicaanse familie – broeders, zusters, leken – en met onze tijdgenoten. De Orde der Predikers moet allereerst getuigen van de vriendschap van God, en dat niet alleen in woorden.

Voor de toekomstige ontwikkeling van de Orde is het volgens br. Bruno van belang om te blijven studeren én prediken, en dan vooral op de onrustige plaatsen van deze wereld. Theologie en traditie moeten steeds in verband gebracht worden met het zoeken en het lijden van mensen in deze tijd.

De hele brief is, in een vertaling van zr. Christa Hijstek o.p., hier te lezen: brief p Bruno Cadore Pasen 2017