16 Mei 2017

Kloosterglossy met elf verschillende covers

Ga naar overzicht

Deel op:

rijdag verschijnt &Klooster’, een eenmalige &glossy’ van uitgeverij Adveniat over het religieuze leven in de breedste zin van het woord. Het tijdschrift wordt op elf plaatsen gepresenteerd en heeft elf verschillende covers.

Een exemplaar met zr claris en abdis Chiara in Megen

Niet eerder is de volle breedte van het actieve en contemplatieve leven van religieuzen in Nederland zo over het voetlicht gebracht in een glossy van maar liefst 148 pagina’s.

De glossy verschijnt vrijdag en wordt dan eerst gepresenteerd op elf verschillende locaties van het kloosterleven. Van Nijmegen tot Vaals, van Amsterdam tot Heeswijk-Dinther, van Wittem tot Berkel-Enschot, van Egmond tot Sint Agatha.

Al deze plekken hebben hun eigen cover. De glossy verschijnt als opmaat van de open kloosterdagen op 10 en 11 juni. Dan bieden bijna veertig kloosters in Nederland een unieke kans om het religieuze leven nader te leren kennen. Uit de dominicaanse familie doen de broeders van Huissen en de zusters van Neerbosch (Nijmegen) en Voorschoten mee.

De glossy is erop gericht om als lezer even in de wereld van het klooster te vertoeven en op adem te komen in een leven van stilte, aandacht, gastvrijheid, barmhartigheid, naastenliefde en tijdloosheid.

Deze glossy wil de lezer het gevoel geven even buiten de hectische tijd te verkeren. Er zijn inspirerende verhalen van abten en abdissen, levenswijsheden, een ABC van het kloosterleven en ook bekende Nederlanders als Herman Finkers, Bas Haring, Annemiek Schrijver, Jan Marijnissen en Elsbeth Gruteke komen aan het woord. 

Klik hier voor bestelinformatie. Het tijdschrift is te koop in boekhandels en kloosterwinkels.
ISBN 9789492093394 | € 8,95 | www.adveniat.nl

De andere tien covers, linksonder de dominicaanse variant.