19 Mei 2017

Kloosterglossy met eigen omslag aangeboden

Ga naar overzicht

Deel op:

rijdag bood Leo Fijen, directeur van uitgeverij Adveniat, in Berg en Dal aan provinciaal René Dinklo en zr. Holkje van der Veer het eerste exemplaar aan van de kloosterglossy met een dominicaanse omslag.

De eenmalige glossy is gedrukt met elf verschillende covers, foto’s gemaakt op elf verschillende plaatsen waar het blad vandaag is aangeboden. Voor de dominicaanse familie is dat Huissen. Op de cover prijken behalve René Dinklo en Holkje van der Veer ook Henk Jongerius.

Het prachtig vormgegeven blad besteedt aandacht aan kloosters als een wereld van heel diverse oefenscholen om te leven in vertrouwen, zo schrijft Leo Fijen in het voorwoord.

Borre Akkersdijk, mode-ontwerper en maker van het &nieuwe habijt& van de dominicanen, bespreekt diverse habijten. Erik Borgman schrijft een column. Tv-maker Annemiek Schrijver schrijft over haar ervaringen in Huissen, het dominicanenklooster dat geportretteerd wordt. René Dinklo deelt een levensles – en dit zijn alleen nog maar de dominicaanse onderwerpen.

De glossy zal verkocht gaan worden in Huissen en Zwolle, maar is ook (met een andere cover) in boekhandels te koop of te bestellen bij Adveniat. ISBN 9789492093394 | € 8,95 | www.adveniat.nl

*

Eerder verscheen: Kloosterglossy met elf verschillende covers