15 Mei 2017

Br. Michaeel Najeeb redt erfgoed van IS

Ga naar overzicht

Deel op:

fgelopen november kwam de Iraakse dominicaan Michaeel Najeeb terug in bevrijd Karakosh, de stad waar alle christenen uit vluchtten voor IS. Een Amerikaanse website doet verslag van zijn pogingen om oude documenten te redden.

In 2014 redde br. Michaeel al een groot aantal manuscripten uit de rijke christelijke, jezidische en islamitische culturen van Noord-Irak, maar niet alles kon worden meegenomen. Hij wist dat Daesh (IS) op tal van plaatsen cultureel erfgoed vernietigden. Bij terugkomst in de bevrijde stad bleek dat de extremisten er inderdaad huis hadden gehouden.

*

Klik hier voor het artikel Priest saves Iraqi heritage from ISIS

Eerder verscheen (2014): Iraakse dominicaan beschermt oude manuscripten

(2015): Tentoonstelling geredde manuscripten uit Mosul