09 Mei 2017

'Blijf bij ons, want het wordt avond'

Ga naar overzicht

Deel op:

ls Christus mijn weg is, dan wil ik mijn leven in handen geven van anderen.

door Wijbe Fransen o.p.

‘Blijf bij ons, want het wordt avond’, zeggen de Emmausgangers.

Hoewel de medische wetenschap enorme vooruitgang kent, hoewel onze gemiddelde leeftijd alsmaar stijgt, zal zij nooit de dood kunnen uitbannen. De ouderdom kent zijn pijn, beperkingen en eenzaamheid. De dementie neemt toe.

Velen zien er enorm tegenop afhankelijk te worden van anderen en hun decorum te verliezen. Menigeen denkt eraan om euthanasie te vragen of zelf toe te passen. Pater Voss heeft gezegd, toen hij zieker en zieker werd: ‘Nu kan ik tonen wat ik waard ben’. Ik voeg eraan toe: ‘Wat mijn geloof in Christus waard is’.

Als ik Christus werkelijk als mijn weg zie, als beeld van mijn bestaan, dan wil ik Hem ook volgen in zijn trouw en hulpeloosheid en mijn leven in handen geven van anderen.

*

Uit de preek van Wijbe Fransen o.p. in de Dominicanenkerk van Zwolle op 30 april 2017. Lees hier de hele tekst