17 Mei 2017

Belg is nieuwe socius voor Noordwest-Europa

Ga naar overzicht

Deel op:

e Belgische broeder Alain Arnould is door magister Bruno Cadoré benoemd tot zijn socius voor Noordwest-Europa en Canada. Hij volgt br. Vivian Boland op.

br. Alain Arnould

Br. Alain is geboren in Brugge in 1961. Hij studeerde marketing en kunstgeschiedenis in Gent, Londen en Cambridge. In die stad, waar ook het noviciaat van de Engelse en de Nederlandse dominicanen is gevestigd, kwam hij met de Orde in aanraking.

Alain Arnould werd lid van een lekencommuniteit in de priorij van Cambridge. Uit dat project kwamen zes roepingen voort, waarvan vijf voor de dominicaanse familie.

Na een jaar als docent aan de universiteit in Londen trad Alain in bij wat nu de Belgische vice-provincie is. Hij deed zijn vorming in Straatsburg, Froidmont, Lille en Londen. Hij deed zijn eerste professie in 1994 en werd priester gewijd in 1999.

In 2001 werd hij deel van de internationale communiteit in Brussel. Hij was zestien jaar pastor voor kunstenaars in Brussel, waardoor hij veel initiatieven kon nemen op het gebied van de kunsten, in een poging bruggen te bouwen met de kerk.

Dit werk veranderde hem van een wetenschapper in middeleeuwse manuscripten tot een fervente pleitbezorger voor moderne kunsten. Vandaar dat hij de jubileumactiviteit Auguri coördineerde, afgelopen winter in de Santa Sabina in Rome.

Br Alain woont in de Santa Sabina, het hoofdkwartier van de Orde in Rome. Zijn aanstelling voor Noordwest-Europa en Canada is voor zes jaar. Vivian Boland is inmiddels benoemd tot socius voor de vorming, dat is een nieuwe functie.

Klik hier voor een overzicht van de curie van de Orde.

Zie over Vivian Boland: The Socius of the Master for Fraternal Life and Formation