27 April 2017

Paus bij TED: 'Echte toekomst sluit iedereen in'

Ga naar overzicht

Deel op:

aus Franciscus zorgde voor een nieuwe communicatiestunt door dinsdag 25 april te verschijnen bij TED2017 in Vancouver. Via een live-verbinding deed hij mee aan de serie toespraken, dit keer over de toekomst. Hij hield er een krachtig pleidooi voor een verbonden en tedere levenshouding.

Klik op de foto om de toespraak te zien of te lezen.

Een staande ovatie viel paus Franciscus ten deel na zijn toespraak, uitgesproken in het Italiaans en ondertiteld. TED is een jaarlijks meerdaags festival waarbij mensen de presentatie van hun leven geven. Veel van deze talks worden invloedrijk vanwege het originele gezichtspunt of de inspiratieve waarde ervan, en worden soms jarenlang doorgegeven op sociale media.

Het meedoen van paus Franciscus aan TED2017 was tot op het laatst geheimgehouden. In een achttien minuten durende toespraak (ook te bekijken met Nederlandse tekst en ondertiteling) toont de paus zich een geestelijk leraar met een consistente en uitnodigende boodschap: we zijn fundamenteel met elkaar verbonden en er is een revolutie van tederheid nodig.

Aanrader! Klik hier