11 April 2017

Nieuwe serie Schillebeeckx-studies

Ga naar overzicht

Deel op:

race, Governance and Globalization is de eerste uitgave van een nieuwe Engelstalige serie 'Studies in Edward Schillebeeckx’. De komende tijd komen er drie delen per jaar (!) uit, onder redactie van Stephan van Erp, Frederiek Depoortere en Kathleen McManus.

De nieuwe serie bundels en monografieën laat zien dat het werk van de dominicaanse theoloog Edward Schillebeeckx (1914-2009) internationaal volop in de belangstelling staat, ook bij jongere generaties.

De serie is een samenwerking die begon bij de viering van 100 jaar Schillebeeckx in 2014 en die werd besloten met een Engelstalige uitgave van het verzameld werk. Met dezelfde uitgever wordt nu deze serie gemaakt.

Welke rol speelt theologie of zou ze moeten spelen in onze politieke realiteit? Is er plaats voor theologische wereldvisies in het publieke debat over beleid? De bundel Grace, Governance and Globalization bevat bijdragen van wetenschappers uit alle delen van de wereld, geïnspireerd door het werk van Edward Schillebeeckx.

Klik hier voor meer informatie over het boek, met aanbevelingen van onder meer Mary Catherine Hilkert o.p. en Robert Schreiter.

Zie ook:
Edward Schillebeeckx (1914-2009)
‘Collected Works’ van Edward Schillebeeckx