07 April 2017

Dominicanenklooster Zwolle zoekt organist

Ga naar overzicht

Deel op:

en levendige geloofsgemeenschap in een grootse kerk met een Adema-orgel. De geloofsgemeenschap van het Dominicanenklooster Zwolle heeft iets te bieden voor een ervaren kerkorganist. De vacature geldt per 1 september 2017.

Het Dominicanenklooster in Zwolle wil een plaats zijn om, in een open ontmoeting met elkaar e?n met de dominicaanse traditie, het leven en samenleven te verdiepen, te vernieuwen en te vieren.

In het klooster woont een leefgemeenschap van dominicanen en dominicaanse leken, er worden vieringen gehouden, er is een cursuscentrum met een keur aan levensbeschouwelijke activiteiten, en er worden zalen en kantoorruimtes verhuurd.

De Dominicanenkerk is onderdeel van het Dominicanenklooster. De kerk is een rectoraatskerk, d.w.z. een open kloosterkerk met de rechten van een RK-parochie. Het rectoraat is een actieve geloofsgemeenschap van 3000 leden. Elk weekend zijn er twee vieringen waar in totaal zo’n 400 mensen komen.

In verband met het vertrek van onze vaste organist is er een vacature per 1 september 2017.

De functie

Als organist begeleidt u de weekendvieringen, evt. in afwisseling met een nieuwe collega. De vieringen zijn op zaterdag van 18.30-19.30 uur en op zondag van 10.00-11.00 uur.

Wat wij vragen:
– U bent een ervaren kerkorganist.
– U bent vakkundig en ervaren, u kunt improviseren.
– U heeft gevoel voor muzikale ondersteuning van onze katholieke liturgie.
– U hebt affiniteit met de piano.
– U wilt dienstbaar zijn aan de liturgie.
– U kunt goed samenwerken.

Voorspelen maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Wat wij bieden
– Wij bieden u een inspirerende werkomgeving in een betrokken en levendige geloofsgemeenschap.
– U werkt samen met twee dirigenten van twee koren.
– U speelt op het prachtige Adema-orgel.
– Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
– Vrije dagen zijn in overleg mogelijk.

Reageren?

Wilt u meer weten over deze vacature, dan kunt u informatie inwinnen bij dirigent Erik Korterink, 06-11122386 of dirigent Rene? van Breukelen, 06-53144543.

U kunt uw sollicitatie met CV en persoonlijke motivatie voor maandag 1 mei 2017 richten aan Dominicanenklooster Zwolle, t.a.v. de parochiesecretaris mw. drs. T.A. Wubs (trienekewubs@kloosterzwolle.nl).

www.kloosterzwolle.nl