10 Maart 2017

50 jaar vormingscentrum klooster Huissen

Ga naar overzicht

Deel op:

017 is voor het Dominicanenklooster Huissen een bijzonder jaar. In het najaar wordt gevierd dat het sinds 50 jaar officieel een vormingscentrum is.

Klik op de afbeelding om de kloosterkrant te lezen.

Dat staat in de vernieuwde Kloosterkrant van het centrum voor bezinning, bezieling en beweging, die hier digitaal te lezen is.

Onder de verschillende namen ’t Dackhues, Dominicaans Activiteiten Centrum (DAC) en Stichting Dominicanenklooster Huissen ontvangt het centrum al 50 jaar gasten die op zoek zijn naar bezinning en spiritualiteit.

Dat gebeurt met retraites, inspiratieweken, workshops, leerhuizen, meditaties en andere activiteiten voor zoekers, met in de afgelopen jaren een groeiende aandacht voor projecten voor kwetsbare doelgroepen zoals jongeren, mantelzorgers en vrijwilligers en GGZ-clie?nten.

In die 50 jaar is het Dominicanenklooster Huissen uitgegroeid tot een open huis met landelijke bekendheid en gasten uit het hele land. Het kloosterritme met de dagelijkse vieringen, de werkende stilte, de kloosterlijke gastvrijheid en de afwisselende programma’s en activiteiten maken dit klooster tot een bijzonder huis.

Staf en medewerkers van het centrum zijn blij met het jubileum en dankbaar voor de betrokkenheid van de communiteit en de dominicaanse Orde. In het najaar wordt het jubileum gevierd.

Eerder verscheen:
Nieuwbouw klooster Huissen van start
'Geloven onderweg’ wordt katern in kloosterkrant
Programma klooster Huissen voorjaar 2017