16 Februari 2017

'VVD-motie is aanval op de wetenschap'

Ga naar overzicht

Deel op:

ij wilde het over waarheid hebben, maar toen was daar plotseling die merkwaardige VVD-motie over de politieke kleur van wetenschappers. En die werd nog aangenomen ook. Erik Borgman: &Verdedigt dan niemand op de universiteit meer de waarheid, juist als ze ons niet goed uitkomt?’

Erik Borgman o.p.

Als degene die het mij vertelde niet zo betrouwbaar was geweest, had ik het spontaan beschouwd als een gevalletje 'nep nieuws’ waarin het internet naar verluidt grossiert.

Maar het bleek te kloppen en de betreffende motie stond gewoon op de site van de Tweede Kamer (zie hier). De kranten hadden er over bericht, maar daar had ik blijkbaar overheen gekeken. Zo spectaculair is het op het eerste gezicht ook allemaal niet.

Lees hier de column van Erik Borgman op de website debezieling.nl