25 Februari 2017

Vermoedelijk oudste zuster ter wereld (110) dood

Ga naar overzicht

Deel op:

e Franse dominicanes Marie Bernadette is op 13 februari op 110-jarige leeftijd overleden. De vermoedelijk oudste religieuze ter wereld bracht bijna negentig jaar van haar leven door in een klooster.


Zuster Marie Bernadette werd in 1907 geboren in een klein dorp in Zuid-Frankrijk. Haar ouders noemden haar Grâcieuze en kregen in totaal twaalf kinderen. Drie zussen van de dominicanes kozen ook voor het godgewijde leven.

Marie Bernadette maakte tijdens haar leven maar liefst tien pauzen mee. &Ze bidt heel veel voor de paus, voor roepingen en voor onze orde’, vertelde priorin Véronique vorig jaar in de Franse krant La Croix.

De overste zei dat toen Marie Bernadette geen lichamelijke werkzaamheden meer kon uitvoeren, de zuster rozenkransen maakte. &Toen dit niet meer lukte, bad ze de rozenkrans de hele dag, in het Frans, Latijn en Baskisch’, aldus de priorin.

Lees hier het hele bericht op de site van Katholiek Nieuwsblad

Zie ook: Sr Marie-Bernadette, the oldest Dominican nun celebrates 110