03 Februari 2017

Nieuwbouw klooster Huissen van start

Ga naar overzicht

Deel op:

e verbouw aan de oude werkplaats en jongerenaccommodatie 'Onder de Pannen’ in het Dominicanenklooster van Huissen is nu echt van start gegaan. Het nieuwe complex herbergt drie zalen en 21 slaapkamers met eigen sanitair.

De drie zalen zijn van elkaar gescheiden door een gang en de entree. Deze bieden daardoor optimale privacy, ideaal voor uw vergadering, training of bijvoorbeeld een stilteretraite. In de grootste zaal wordt tevens een keuken ingebouwd, zodat jongerengroepen daar zelfvoorzienend kunnen verblijven.

De parkeerplaats naast de kapel wordt eveneens vernieuwd en er komen twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het gebouw is energiezuinig, onder meer door plaatsing van zonnepanelen.

Bij het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met het oorspronkelijke ontwerp (uit 1858) van de beroemde 19e eeuwse architect en lekendominicaan Pierre Cuypers (onder meer bekend van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam).

&In de nieuwbouw is een goede combinatie gevonden van authenticiteit en moderniteit, waar eenvoud en gebruiksgemak elkaar ontmoeten’, zo meldt dominicaan Jan Boks uit Huissen, de &bouwmeester’ van de provincie.

Het aanleggen van een nieuwe fundering met palen in de grond is een flink karwei.