20 Februari 2017

'En wat vindt u als gelovige?'

Ga naar overzicht

Deel op:

Als gelovige neem ik geen ander standpunt in dan als Theo.’

De dominicanen in Huissen ontvangen regelmatig groepen scholieren. Onlangs kreeg Theo Koster bij een bezoek van een groep gymnasiasten twee keer de vraag: &En wat vindt u als gelovige?’ Op nieuwwij.nl mijmert hij op die vraag. &Twee keer in een weekend eenzelfde vraag die mij niet eerder was gesteld zette me aan het denken.’

&Ook aan wie niets heeft met God, Bijbel of kerk dien ik, als ik mijn gesprekspartner respecteer, te argumenteren in woorden en begrippen die door hem verstaan worden.

Indien gewenst zeg ik in tweede instantie: dit komt overeen met wat ik lees in de Bijbel bij Johannes of in het boek Genesis; dit leert de kerk als zij zegt … of hierin verschil ik van mijn kerk die leert…

Mijn spontane reactie op de vraag van de scholieren was: als gelovige neem ik geen ander standpunt in dan als Theo.’

*

Lees hier de hele column