23 Februari 2017

Amerikaanse dominicanessen woest op Trump

Ga naar overzicht

Deel op:

p class="rtejustify">De samenwerkende Amerikaanse dominicanessen en de promotoren voor gerechtigheid en vrede van de dominicaanse familie in de Verenigde Staten zijn &woest vanwege Trumps decreten’ over migranten en vluchtelingen.

Dominicanessen bij &Standing Rock’, een Indianengebied waar een oliepijplijn doorheen moet.

Het hele statement is op 22 februari geplaatst op de internationale website van de Orde der Predikers (Engelstalig). Enkele regels:

&Dit land heeft een lange geschiedenis van het verwelkomen van immigranten en het opvangen van vluchtelingen. (…) Het decreet van president Trump is onbestaanbaar in het licht van een wereldwijde vluchtelingencrisis.

Ons christelijke verhaal is geworteld in het welkom van Abraham en Sara en veranderd in de vlucht van Maria en Jozef om hun kind Jezus te beschermen. Maar als dominicanen hebben wij een unieke stem.

Het is moeilijk om nu niet te denken aan de stem van Antonio de Montesinos de de slavernij in de Amerika’s aanklaagde. En onze zusters en broeders in Irak hebben de afgelopen jaren gesmeekt om respect en waardigheid.

In 2015 zei paus Franciscus tegen het Congres: “Als we veiligheid willen, laten we veiligheid bieden. Als we leven willen, laten we dan leven geven en elkaar kansen geven. Want met de maat waarmee we anderen meten zullen we zelf gemeten worden”.’

Lees hier de hele tekst

Dominicanessen en vrienden tijdens de Womens March op 21 januari in New York. Klik op de foto voor een artikel daarover.