13 Januari 2017

Waarom organisaties realistisch moeten zijn

Ga naar overzicht

Deel op:

Verkoop wat je echt gelooft, niet wat je denkt dat geloofd wordt.’

Organisaties gaan over het vermogen om relaties aan te gaan en te kunnen onderhouden. Dat doe je op basis van waarden, want mensen verenigen zich graag op die manier. Maar als een organisatie waarden verkoopt die niet werkelijk gedragen wordt door de mensen die in de organisatie werken, dan ontstaan er tal van problemen.

Stephan Ummelen werkte mee aan de strategie en organisatie van de campagne van 800jaardominicanen.nl. In deze recente TED-talk (Engelstalig) vertelt hij over zijn methode om in kaart te brengen of de waarden van een organisatie wel reëel zijn, of slechts voor de bühne en de reclame.

Stephan geeft op 21 januari zijn indruk van de dominicaanse wereld tijdens het afsluitende feest voor de dominicaanse familie en directe medewerkers.

Op de website van het bedrijf dat hij samen met zijn broer Sander Ummelen heeft, vertelt hij ook over de campagne en een van de vruchten ervan: het boekje Duif en haan.