17 Januari 2017

Sneak preview van 'het nieuwe habijt'

Ga naar overzicht

Deel op:

ls Dominicus nu mensen zou uitsturen met dezelfde missie als 800 jaar geleden, hoe zouden ze er dan uitzien? Die vraag kreeg de Nederlandse modekunstenaar byBorre. Een Engelse website voor design plaatste er een week te vroeg al een artikel over.

Later deze week vertellen we het hele verhaal, maar nu kun je al gluren naar het resultaat.

&Een update voor een nieuwe generatie’ is de montere kop van de redactie van deze website voor design. Dat is te veel gezegd: het gaat om een samenwerking met een kunstenaar, die een eigentijdse verbeelding geeft van 800 jaar oude idealen die hem aanspraken: verkondigen in eenvoud, beweeglijkheid en gezamenlijkheid.

Het nieuwe habijt is een deelproject van www.800jaardominicanen.nl, bedoeld om vanwege het achtste eeuwfeest van de Orde in contact te komen met mensen die doorgaans buiten beeld zijn.

dezeen-com

Zie www.dezeen.com