18 Januari 2017

Live: congres en viering in Rome bij slot 800 jaar

Ga naar overzicht

Deel op:

et achtste eeuwfeest van de Orde der Predikers wordt internationaal afgesloten in Rome, met een congres over de missie van de dominicanen en een slotviering, zaterdagmiddag 21 januari, in de Sint Jan van Lateranen, met paus Franciscus. De gebeurtenissen worden gestreamd via Internet.

congres-slot800jaar

Het congres vindt plaats van 17-21 januari. Hier vindt u het programma en hieronder de live stream (Engelstalig):

De slotviering van het achtste eeuwfeest is zaterdagmiddag om 16.00u in de Sint Jan van Lateranen, met paus Franciscus. Dit was de basiliek waar de paus voorging in de tijd van Sint Dominicus.

In deze eucharistieviering wordt niet alleen de geschiedenis herdacht, maar ook het heden en de toekomst gevierd. Daartoe worden zusters en broeders over de hele wereld uitgenodigd zich voor te bereiden aan de viering, om mee te kunnen doen.

De Mis is vooral in het Italiaans, het Rozenkransgebed voorafgaand is in vijf talen. Ook zullen er gezangen klinken in verschillende talen en uit verschillende tijden. Bij de communie wordt de beroemde hymne Adore Te Devote van Thomas van Aquino gezongen.

Hier kunt u teksten van de liederen downloaden en naar opnamen luisteren.

viering-slot800jaar

In dit artikel op de internationale website wordt de liturgie nader uitgelegd: The Closing Mass of the Jubilee: Preparations – Part 2

De viering zal ook live gestreamd worden, zie de YouTube-link hierboven op de website www.op.org.

De Nederlandse zusters en broeders vieren zaterdag ook het slot van het feestjaar.