23 Januari 2017

'Sint Dominicus en de Orde der Predikers'

Ga naar overzicht

Deel op:

e belangstelling voor de Orde der Predikers was aanleiding voor twee nieuwe uitgaven over de bronnen ervan. Een ervan is deze toegankelijke geschiedschrijving van de Orde, geschreven door de Engelse dominicaan Richard Finn.

RichardFinn-omslagHet boekje is in 2015 geschreven en neemt de lezer mee in het verhaal van een vernieuwend idee van een Spaanse priester in 1216, dat al binnen tien jaar een beweging was die in heel Europa actief was.

Vanwege het perspectief van de auteur ligt er speciale aandacht bij het Engelse deel van de dominicaanse geschiedenis. Daarom bevat het levendig vormgegeven boekje ook een aanvulling over het verhaal van de zusters en broeders in Nederland, een tekst van Kees Brakkee o.p.

De vertaling is van Ted Schoof o.p., redactie Michael-Dominique Magielse o.p. en Arjan Broers. Vormgeving: Linda van den Akker, Nijmegen.

Het boekje is in eigen beheer uitgegeven. Bestellen via het provincialaat van de dominicanen. Prijs: € 4,00 per stuk, plus portokosten.

Het tweede nieuwe boek is Dominicus ontmoeten.

Inkijkje in het boek van Richard Finn.