31 Januari 2017

Nieuwe pastor in Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

ans Schoorlemmer begint op 3 februari als pastor in de Dominicanenkerk in Zwolle. Hij volgt er Anneke Grunder op, die vorig jaar afscheid nam, en Jan Groot, die als interim werkte. In &de Swollenaer’ staat een interview over hem en zijn enthousiasme voor de dominicaanse traditie.

Hans Schoorlemmer. Foto: de Swollenaer

Hij spreekt van 'een unieke kans en een innerlijke noodzaak’. Hans Schoorlemmer kiest met zowel zijn hoofd als hart voor de Dominicanenkerk. De pastor, die de laatste jaren actief was in achttien kerklocaties, wil de laatste jaren van zijn loopbaan opnieuw wortelen op één plek. &Het is misschien niet meer van deze tijd, maar ik werk het liefst binnen een gemeenschap waarin ik mensen vertrouwd kan zijn’, zegt de Zwollenaar.

Lees hier het hele artikel.

Overigens zal prof. Erik Borgman vaker in Zwolle gaan preken. Hij deed dat afgelopen weekend voor het eerst, op het feest van Thomas van Aquino. Klik hier voor zijn tekst.