03 Januari 2017

Nieuw W!J zelfstandig verder

Ga naar overzicht

Deel op:

e website Nieuw W!J is per 1 januari zelfstandig. Bestuursvoorzitter en DSTS-directeur Manuela Kalsky vertelt over deze en andere ontwikkelingen. 'Een nieuw wij is urgenter dan ooit. Daarvoor zijn vertrouwen en communicatie nodig.’

logo nieuwwijNieuw W!J (www.nieuwwij.nl) is ruim acht jaar geleden voortgekomen uit een samenwerking van diverse partijen met het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS).

De website heeft een multiculturele redactie en trekt zo’n 80.000 unieke bezoekers per maand. Behalve de drukbezochte website – die komend jaar vernieuwd zal worden – is er afgelopen jaar ook een aantal trainers opgeleid die op scholen en in het maatschappelijk veld nieuwe wij-zij-tegenstellingen tegengaan.

Het project valt nu onder een eigen stichting en wil de komende drie jaar geleidelijk aan ook financieel onafhankelijk worden.

Lees hier het artikel van Manuela Kalsky: 2017: niet lullen maar poetsen