23 Januari 2017

Dominicus ontmoeten

Ga naar overzicht

Deel op:

anwege het achtste eeuwfeest en de belangstelling voor de Orde lieten de Nederlandse dominicanen een veelgeprezen biografie van Dominicus vertalen, geschreven door de Duitse broeder Paul Hellmeier.  

Dominicus OntmoetenDe Spaanse priester Dominicus leefde in een tijd van grote onrust en omwentelingen. Hij zocht naar een nieuw antwoord daarop, op basis van de oude bron van het evangelie.

Achthonderd jaar geleden stichtte hij de Orde der Predikers, beter bekend als de dominicanen. Na een moeizaam begin groeide de Orde uit tot een invloedrijke internationale beweging van religieuze mannen en vrouwen, tot op de dag van vandaag.

In dit boek leidt dominicaan Paul Hellmeier ons op een toegankelijke wijze binnen in het leven en werk van Dominicus. Hij was een bescheiden man die weinig aandacht voor zichzelf vroeg.

Niettemin schetst Hellmeier, op basis van zorgvuldig historisch onderzoek, het beeld van een gedreven prediker die voortdurend biddend en denkend contact hield met God.

Paul Hellmeier o.p.

Tegelijk hield hij oog voor de concrete noden en vragen die op zijn pad kwamen, en deed hij wat er gedaan moest worden vanuit een radicale evangelische inspiratie.

Een heilige om na te leven.

*

Paul D. Hellmeier, Dominicus ontmoeten. Vertaald door Janneke Panders. Uitgegeven door Adveniat en Halewijn. Paperback, 206 blz., € 16,50 ISBN 9789085284130. Klik hier om te bestellen.

Ook verscheen een beknopte geschiedenis van de Orde: ‘Sint Dominicus en de Orde der Predikers’