23 December 2016

Vierde Amerikaanse zuster naar Sittard

Ga naar overzicht

Deel op:

e zusters dominicanessen van St Cecilia in Sittard krijgen in januari een vierde zuster uit de Verenigde Staten: de 27-jarige Agnes Schreck. Ze gaat helpen met het jeugd- en jongerenwerk.

In hun nieuwsbrief, die hier te lezen is, schrijven de zusters dat ze vaak een beroep op hen wordt gedaan om jongeren te begeleiden bij hun gelovige zoektocht.

De nieuwe zuster heet zuster Agnes. In Amerika heeft zij met leerlingen van 12-14 jaar gewerkt. Ze heeft zich al verdiept in het Nederlands, dat haar eerder gekomen zusters inmiddels al opmerkelijk goed beheersen.

Zuster Agnes Schreck (uiterst rechts) met aan haar zijde acht andere nieuwe zusters en in het midden Moeder Overste Anne Marie Karlovic.

Het werk van de zusters wordt behalve door de congregatie ook gedragen door donateurs aan de Vriendenstichting.

De Amerikaanse zusters bouwen hun activiteiten verder op. Een van hun nieuwe initiatieven is het christelijk cafe? voor jonge mensen tussen 18-35 jaar; een combinatie van lezing, diepgang en een gezellige sfeer. Iedere maand in Cafe? ’t Sjterfhoes (Kerkplein 12, Sittard). Op 19 januari, 16 februari, 16 maart, 20 april.

In de nieuwsbrief is meer te lezen over het werk van deze dominicanessen.