13 December 2016

Nyk de Vries over het kloosterleven

Ga naar overzicht

Deel op:

od, het spijt me. Dit is de laatste keer dat ik met u spreek.’

’Het is me prima bevallen’, schreef schrijver Nyk de Vries na zijn retraite in het dominicanenklooster van Huissen, in het kader van het 800-jarig bestaan.

&Wanneer ik geen last had gehad van een kriebelkuch, had ik tijdens de Lauden of de Vespers graag harder willen meezingen. Tijdens de bijeenkomsten dacht ik regelmatig terug aan mijn jeugd in Friesland waar ik zo’n achttien jaar ben kerk gegaan. Ik ben niet van plan om terug naar de kerkbanken te keren, maar traag als ik ben in het begrijpen van de wereld, kon ik de gewijde sfeer waarderen.’

Naar aanleiding van zijn ervaringen schreef hij het verhaal ’Murder in the chapel’, dat verscheen in de bundel Duif en haan. Verkrijgbaar op tal van dominicaanse plekken in Nederland, de betere boekhandel en online.

nyk-de-vries-duifenhaan