23 December 2016

Kwetsbaar wonen als zegen

Ga naar overzicht

Deel op:

aar er schijnt in de Bijbel iets 'mis’ te zijn met het wonen zelf.

Niet lang na de geboorte van Jezus vluchtten zijn ouders met hem naar het veilige Egypte, volgens het verhaal van Mattheüs.

Wonen, ergens thuis zijn, is de wens van iedere vluchteling. Het is de wens van ieder mens. Zelfs de 'zwerver’ is op zoek naar een plaats waar hij of zij zijn/haar moede hoofd kan neerleggen wanneer het avond wordt, een droge plek, een veilige plaats. Dat kan een plek zijn onder de brug of een plaats in een duur, zielloos hotel.

Maar er schijnt in de Bijbel iets 'mis’ te zijn met het wonen zelf. Het Bijbelse verhaal begint op dreef te komen met een oproep tot Abraham om zijn woning te verlaten en naar een andere woonplaats te trekken en een zegen te worden voor anderen.

*

Lees hier het hele blog van André Lascaris op www.meerdanikzelf.nl