29 December 2016

Een voorbeeld van geloof en liefde

Ga naar overzicht

Deel op:

ij vormden één keten, één lichaam.

Toen ik een samenvatting van alle uitgaven van de Bijbel voor de expositie voorbereidde, werd ik mij er meer dan ooit van bewust dat wij één keten, één lichaam vormden, met hen die vóór ons daar waren en met hen met wie we mochten samenwerken.

Wijbe Fransen o.p.

Ondanks bepaalde tekorten in ons werk – we zijn ook maar mensen! – geloof ik dat we tezamen aan onze mensen een voorbeeld van geloof en liefde hebben gegeven, waarvan de Brief aan de Hebreeën vandaag spreekt: ‘Gedenkt uw leiders, die u het eerst het woord van God hebben verkondigd. Neemt een voorbeeld aan hun geloof’.

*

Lees hier de volledige Preek van Wijbe Fransen o.p. bij de viering van 140 jaar missionarissen op Antillen, op 11 december in Zwolle.

Eerder verscheen: Nederlandse broeders op de Antillen
‘Eén zijn met mensen. Echte communicatie’