22 December 2016

Bruggen slaan via 'Songs for Mary'

Ga naar overzicht

Deel op:

rijdagavond 23 december treden in muziekcentrum Hedon in Zwolle de muzikanten op die dit jaar in kerk en dominicanenklooster van die stad logeerden en een lied maakten voor Maria. Wie niet kan komen kan genieten van mooie beeldverslagen.

Er zijn nog wat kaartjes: hier te bestellen, kosten: € 7,50. Met een beetje mazzel zijn er ook nog kaartjes aan de deur verkrijgbaar.

Songs for Mary levert behalve mooie liedjes vooral intrigerende ontmoetingen op. Luister bijvoorbeeld mee met het gesprek tussen Wijbe Fransen o.p. en Floris, die zich als muzikant Het Gloren noemt. &In mijn leven komt geen God voor, maar ik heb niet het gevoel dat we over iets totaal anders praten.’

En na een nacht slapen in het klooster deelt hij zijn indruk: &Hier merk je dat alles in het teken staat van iets en dat al het andere dat faciliteert. Dat geeft een eenvoud, heel fijn’.

In Maria herkent hij vooral zijn eigen fascinatie voor moeder aarde: &De schoonheid, de eenvoud en de liefde van de natuur en het leven. Van hoe het nou eenmaal is’.

De derde en laatste muzikant is Marinus, A Balladeer. &Maria is iemand die niet opvalt’, zegt Jan Laan o.p. tegen hem, &maar ze is een van de pijlers van de gemeenschap. Ze draagt’.

Marinus is na twee dagen klooster doodop, zegt hij, vanwege alle indrukken en ook omdat hij normaal &weken, soms maanden aan een song werkt’. Maar geïnspireerd door het samen psalmen zingen in het getijdengebed en de gesprekken maakte hij een a capella-lied voor Maria, als een &buitenstaander, die niettemin probeert een rechtvaardig mens te zijn’.

Behalve de broeders die meedoen aan de ontmoetingen is ook Kirsten Notten een bruggenbouwer. Ze is Mariadeskundige, verhalenverteller en betrokken bij kerk en klooster van Zwolle.

Eerder verscheen het verslag van het bezoek van de tweelingzussen Loes en Renée, die samen Clean Pete heten: 'We zijn op weg om Maria als veel groter te zien’

De films zijn gemaakt door Jonatan Sipkema.