07 November 2016

Terugkijken: Tiemen Brouwer en Manuela Kalsky

Ga naar overzicht

Deel op:

wee mensen uit de dominicaanse familie waren op 6 november te zien op de Nederlandse TV. Manuela Kalsky, directeur van het DSTS, was te gast in Het Vermoeden. En Tiemen Brouwer o.p. nam afscheid van de Friezenkerk in Rome. Hier terug te kijken!

Tiemen afscheid rectoraat Friezenkerk nov 2016

Na negen jaar dominicaan Tiemen Brouwer afscheid als rector van de Friezenkerk in Rome, de Nederlandse kerk vlakbij het Vaticaan. Emotioneel en dankbaar toonde hij zich aan het begin van de eucharistieviering, waarin de Rotterdamse bisschop Hans van den Hende voorging en oud-bisschop Antoon Hurkmans werd geïnstalleerd als nieuwe rector.

Tiemen Brouwer blijft biechtvader in de internationale dominicaanse communiteit van de Santa Maria Maggiore in Rome. Klik hier om de viering terug te kijken.

Eerder verscheen:
Mgr. Hurkmans opvolger Tiemen Brouwer in Rome
'Ik voel mij in Rome op mijn plek’
Biechtvaders in Rome: 'Een delicate taak’

*

Kalsky in Vermoeden

We leven in spannende tijden. De combinatie van waarheid en religie lijkt in de hedendaagse samenleving meer dan ooit tot conflict en afscheiding te leiden, aldus hoogleraar Manuela Kalsky, die de Edward Schillebeeckx-leerstoel voor theologie en samenleving bekleedt aan de VU. Eind oktober verscheen onder haar redactie het boek Tussen waarheid en wijsheid en vond er een gelijknamig symposium plaats.

Klik hier om de aflevering van Het Vermoeden terug te kijken.