08 November 2016

Terugkijken: 'De nieuwe dominicanen'

Ga naar overzicht

Deel op:

chthonderd jaar na het begin van de Orde staan de Nederlandse dominicanen op een spannend punt in hun geschiedenis: ze leken te verdwijnen in ons land, maar er is nieuw leven. Gerald van Bronkhorst maakte deze documentaire voor Katholiek Nederland TV.

Klik op de afbeelding om de uitzending terug te kijken.

De uitzending geeft een beeld van de manier waarop verschillende generaties dominicanen met schroom en hoop hun weg zoeken en vinden in het kloosterleven in Nederland en Engeland.

De documentaire begint en eindigt met beelden van de recente kleine professie van Thomas en Michael-Dominique in Zwolle, maar doet ook Huissen en Oxford aan. Jozef Essing heeft het laatste woord: ‘Als je denkt dat het afgelopen is, begint het pas.’

Op uitzending gemist is de documentaire terug te kijken.