30 November 2016

'Geloven onderweg' wordt katern in kloosterkrant

Ga naar overzicht

Deel op:

p class="p1">Het blad Geloven Onderweg, verbonden aan het Dominicanenklooster in Huissen, houdt na 134 jaargangen op te bestaan als zelfstandige uitgave. Vanaf 2017 is het een katern in de gratis Kloosterkrant, die vier keer per jaar verschijnt.

Header van de huidige uitgave

Geloven Onderweg begon ooit als &De Rozenkrans’. In 1958 ging het 'Tijdschrift voor het gezin’ heten, in 1986 werd dat 'Tijdschrift voor Geloven Onderweg’ en in 2010 &Geloven Onderweg’. (Klik hier voor een geschiedenis van het blad).

Begin jaren 1980 had het tijdschrift 11.000 betalende abonnees, zes jaar geleden 1100, nu nog 600. Vanaf 2017 is het onderdeel van de Kloosterkrant van het Dominicanenklooster Huissen, dat vier keer per jaar gratis verspreid wordt in een oplage van 10.000 exemplaren.

&De Rozenkrans’, de eerste vorm van het tijdschrift, rond 1900.

In de Kloosterkrant, dat vooral nieuws en informatie verspreidt over de activiteiten en het programma van het bezinningscentrum, wordt het een katern met artikelen en inhoudelijke bijdragen omtrent bezinning, bezieling en beweging.

Het kleine aantal betalende abonnees van de huidige uitgave betekende overigens niet dat het blad steeds minder werd gelezen, zegt Hans van der Vinne van het centrum Dominicanenklooster Huissen.

&Meer gasten in het klooster lazen het blad en het werd ook steeds meer online gelezen, maar het aantal abonnees daalde steeds verder. Door van het tijdschrift een katern te maken kunnen we het aantal lezers uitbreiden.’

Het laatste nummer is afgelopen weekend bij de meeste abonnees op de mat gevallen. Deze komt komende week ook online beschikbaar.

*

Eerder verscheen:
Tijdschrift voor Geloof Onderweg vernieuwt (2009)
'Een metgezel in gelovig leven’ (2008)