10 November 2016

Tussen waarheid en wijsheid

Ga naar overzicht

Deel op:

en boek over de waarheidsvraag in het licht van religieuze diversiteit. Met bijdragen van Erik Borgman, André Lascaris, Holkje van der Veer en Peter Nissen. Redactie: Manuela Kalsky en André van der Braak.  

Deze bundel van het Dominicaans Studiecentrum (DSTS) is uitgegeven door Amsterdam University Press.

De combinatie van waarheid en religie lijkt in de hedendaagse samenleving meer dan ooit tot conflict en afscheiding te leiden. Of het nu gaat over fundamentalistische christenen in het Westen, radicale moslims in het Midden-Oosten, extremistische boeddhisten in Myanmar, joodse kolonisten in Hebron of militante hindoes in India, het is alsof de claim op religieuze waarheid zorgt voor een wij-zij-denken dat mensen tegen elkaar uitspeelt.

Tegelijkertijd geloven velen niet meer in traditionele religieuze waarheidsclaims en laten zich door meerdere religies inspireren. Zij stellen hun eigen waarheid samen, of keren zich af van het idee van waarheid.

In dit boek komt de vraag naar religieuze waarheidsaanspraken aan de orde. Meerdere religieuze tradities omarmen, betekent dit ook meerdere waarheden aanvaarden? Of doet religieuze waarheid er niet meer toe? Moeten we toe naar een ruimer waarheidsbegrip? Deze publicatie bevat bijdragen van verschillende Nederlandse theologen en filosofen.

Klik hier voor een inhoudsopgave.

ISBN: 9789462983823. € 19,95