28 Oktober 2016

'Verenig de verscheidenheid'

Ga naar overzicht

Deel op:

oy van der Werf, dominicanes van Neerbosch, maakte in haar lange leven tal van religieuze woonvormen mee. Als slot van een serie portretten voor www.nieuwwij.nl sprak Tanja van Hummel met haar. 'We waren zo radicaal!’

Joy van der Werf o.p.

‘Achteraf kan ik zeggen dat we kinderen van de jaren ’60 waren. Het broeide in de samenleving, het broeide binnen de kerk en het broeide in onze kloostergemeenschap. De traditionele en vanzelfsprekende gang van zaken klopte niet meer voor ons. We wilden iets nieuws. We wilden iets anders. Wij, zusters, kregen inspraak. Daarvóór werd alles bepaald door de overste.’

Joy van der Werf woonde en werkte onder meer in Huissen, Kampen, Arnhem, Nijmegen en Zwolle in tal van religieuze woonvormen.

Lees hier het hele interview op de website van nieuwwij.nl.

Klik hier voor meer digitale ontmoetingen met zusters en broeders.

Joy van der Werf2016