07 Oktober 2016

Stedelijk Museum Zwolle over leven met aandacht

Ga naar overzicht

Deel op:

tedelijk Museum Zwolle brengt door middel van persoonlijke verhalen en kunst de zoektocht naar persoonlijke zingeving en een bewuster leven in beeld in de tentoonstelling Leven met Aandacht, vanaf 11 oktober te zien.

De kerk van het Dominicanenklooster Zwolle.

De aandacht voor een bewuste levensstijl groeit. We ontplooien massaal initiatieven met oog voor persoonlijke ontwikkeling, de toekomst en het milieu. Welke dat zijn en bij welke tendensen Zwolle aansluit, is te zien in de tentoonstelling Leven met Aandacht.

Te zien zijn onder meer de duurzame kleding van Zwolse kunstenaars Map Renes en Anne Marie van der Veen.

De tentoonstelling laat een breed scala aan initiatieven zien: van de Award-winnende, duurzame kleding van Anne Marie van der Veen tot bijzondere woonoplossingen en activiteiten van het Zwolse Dominicanenklooster om mensen dichter bij elkaar te brengen. Wie goed kijkt, ziet hoeveel initiatieven die in eerste instantie ver van elkaar lijken te staan, elkaar toch raken.

De tentoonstelling wordt gecompleteerd met kunstwerken van Marc Mulders, Anjet van Linge, Martijn Duifhuizen,  Jan Pieter GootjesTom Waterreus, Esther Kroes, Willem Zijlstra, Jenny Ymker, Henk Heideveld en Barbara Bläsing. In hun werk speelt persoonlijke zingeving een belangrijke rol.

Een speciale plek wordt ingenomen door de Moderne Devotie, de kerkelijke stroming die eind 14e eeuw in Zwolle groot is geworden als antwoord op de overvloed binnen de rk-kerk. De idealen die oprichter Geert Groote en zijn navolgers – waaronder Thomas a Kempis – nastreefden, zijn ook in de 21ste eeuw nog steeds opvallend actueel.

Klik hier voor meer informatie.