19 Oktober 2016

Henk Jongerius en Manuela Kalsky op 'relibazaar'

Ga naar overzicht

Deel op:

nder de titel &De toekomst van een illusie?’ organiseert de Mariënburgvereniging op 29 oktober in Utrecht een &relibazaar’ met een groot aantal workshops en deskundigen, om samen na te denken over aspecten van geloof, kerk en samenleving.

Manuela Kalsky

Prof. Manuela Kalsky, directeur van het dominicaans studiecentrum DSTS, verzorgt een workshop over de vraag &Wat staat ons te doen als gelovig christen in een post-christelijke Nederlandse samenleving?’

Henk Jongerius, dominicaan in Huissen, tekstschrijver, dichter en meditatieleraar, verzorgt een meditatieve oefening en bespreekt thema’s als aandacht en woordeloos gebed. Na de oefening kan een korte uitwisseling van ervaringen plaatsvinden, maar het gaat vooral om het oefenen zelf.

Het programma van de bijeenkomst van de vereniging van kritisch katholieken bestaat uit een groot aantal workshops over denken, voelen en geloven. De wat eigenaardige titel De toekomst van een illusie? &drukt het spanningsveld uit van de hedendaagse gelovige’, aldus de vereniging.

Henk Jongerius o.p.

Aan het einde van de dag leidt de Amsterdamse ’theoloog in het wild’ Rikko Voorberg een gesprek over religieuze achtergronden en biechtgeheimen.

De Relibazaar vindt plaats in vergadercentrum Domstad.

Klik hier voor het programma en hier voor aanmelding.