16 September 2016

Dominicanenkerk Zwolle zoekt pastor

Ga naar overzicht

Deel op:

n verband met het vertrek van een van de twee (parttime) pastores is er in het pastorale team van de Dominicanenkerk in Zwolle per direct een vacature voor een rk-pastor voor 25 uur per week.

Dominicanenklooster en -kerk in Zwolle

De vacature staat nu op de website van het Dominicanenklooster Zwolle. De Dominicanenkerk is daar onderdeel van als rectoraatskerk: een open kloosterkerk met de rechten van een rk-parochie.

Het rectoraat is een actieve geloofsgemeenschap van 3000 leden. Elk weekend komen er zo’n 400 mensen naar de vieringen. Het rectoraat wordt gewaardeerd om zijn open houding ten aanzien van mensen met een verschillende kerkelijke achtergrond.

Het Dominicanenklooster bevindt zich momenteel in een fase van heroriëntatie op de toekomst van klooster en kerk. Intern leeft er de wens en noodzaak om activiteiten van verschillende geledingen meer te integreren en als een samenhangend geheel te presenteren. Extern streven we naar een betere verbinding tussen de stad Zwolle en de dominicaanse zending.

De gezochte pastor is theoloog en lid van het pastorale team van vier personen. De functie-omschrijving en andere informatie vindt u via deze link.