28 September 2016

Dominicanen ontmoeten dominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

e worden wel &dominicanen’ genoemd, de leerlingen van het Dominicus College in Nijmegen, dat dit jaar 160 jaar bestaat. Op 27 september gingen ruim 100 leerlingen van 5 VWO in gesprek met zusters en broeders van de &echte’ dominicanen.

Provinciaal René Dinklo in gesprek met leerlingen van het Dominicus College.

door Arjan Broers
&Wat is dat eigenlijk, een dominicus?’, vroeg ik de twee groepen leerlingen. &Kun je het aanraken, kun je het eten?’ De kinderen hadden geen idee. &Is het een heer?’, vroeg een meisje bedeesd. Ze dacht aan het woord dominus.

Voor de ruim honderd leerlingen van 5 VWO was de kennismaking met de geschiedenis van hun school een blik in een onbekende wereld. Vanwege het 160-jarig bestaan van de school en het 800-jarig bestaan van de dominicanen verzorgden school en Orde een ontmoeting.

Lees hier het verslag en bekijk meer foto’s.