28 September 2016

Dominicanen ontmoeten dominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

e worden wel 'dominicanen’ genoemd, de leerlingen van het Dominicus College in Nijmegen, dat dit jaar 160 jaar bestaat. Op 27 september gingen ruim 100 leerlingen van 5 VWO in gesprek met zusters en broeders van de 'echte’ dominicanen.

door Arjan Broers
‘Wat is dat eigenlijk, een dominicus?’, vroeg ik de twee groepen leerlingen. ‘Kun je het aanraken, kun je het eten?’ De kinderen hadden geen idee. ‘Is het een heer?’, vroeg een meisje bedeesd. Ze dacht aan het woord dominus.

Voor de ruim honderd leerlingen van 5 VWO was de kennismaking met de geschiedenis van hun school een blik in een onbekende wereld. Vanwege het 160-jarig bestaan van de school en het 800-jarig bestaan van de dominicanen verzorgden school en Orde een ontmoeting.

Lees hier het verslag en bekijk meer foto’s.

0105