30 Augustus 2016

'Doms Tours': aanrader voor de spoorzoeker

Ga naar overzicht

Deel op:

et is alleen te gebruiken op een paar plaatsen in Rome, in Toulouse en Fanjeaux in Frankrijk en in het Spaanse Caleruega. Maar daar is de app &Doms Tours’ dan ook onmisbaar voor. Je hoeft niet eens op pad om het te gebruiken.

Doms ToursVoor de digibeten: een &app’ is een computerprogramma dat je op je smartphone zet, en dus mobiel kunt bedienen.

Er is nog maar weinig keuze: alleen de beroemdste dominicaanse plaatsen staan er nu in, namelijk Caleruega in Spanje, waar Dominicus is geboren, Fanjeaux en Toulouse in Frankrijk, waar Dominicus woonde en de Orde stichtte, en twee plaatsen in Rome: de basiliek van Santa Maria sopra Minerva, van oudsher van de dominicanen en onder meer de rustplaats van Fra Angelico, en de Santa Sabina, het huidige hoofdkwartier van de Orde.

Je kunt de informatie al voor vertrek downloaden, zodat je de informatie bij je hebt, ook als er geen internetverbinding is. Als je bluetooth aanzet, herkent de app waar je op de locatie bent en geeft het je informatie, zowel te lezen als te beluisteren, en dat in het Engels, Frans, Spaans of Italiaans.

Dit is zeer accuraat: je krijgt een seintje als je in de buurt van een bezienswaardigheid bent.

De verhalen zijn informatief en bondig. Schrijver dezes dwaalde ermee door de Jacobijnenkerk en het oude klooster in Toulouse. Maar het is ook vanuit je luie stoel thuis te gebruiken.Een aanrader.

Klik hier voor de appstore als u een apparaat hebt van Apple-apparaat en hier voor Android.

NB: als je meer over dominicaanse plaatsen wilt weten zie ook onze dominicaanse kaart van Nederland en onze rubriek sporen.