25 Augustus 2016

Dominicuspad in Voorschoten

Ga naar overzicht

Deel op:

e medewerkers van de zusters dominicanessen van Voorschoten gaven de zusters een bijzonder cadeau voor hun 175-jarig bestaan: negen borden met de gebedshoudingen van Dominicus. Nu staat het in de tuin van Huize Bijdorp.

In mei van dit jaar vierden de zusters Dominicanessen van Voorschoten hun 175-jarig jubileum.

Dat hebben ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Integendeel: een prachtige feestweek met een grote tent in de binnentuin, activiteiten, verrassingen en cadeau’s. 

0107

Een bijzonder cadeau kwam van de medewerkers in de vorm van negen weersbestendige emaille borden met de negen gebedshoudingen van Dominicus (foto’s)

Iedere afbeelding heeft een psalmvers meegekregen. Ze zijn bevestigd op ooghoogte op houten palen in een route achter de bungalow in de tuin. Spontaan kwam de naam ‘Dominicuspad’ voor de korte wandeling.

Op 8 augustus – het feest van Dominicus – is het Dominicuspad ingewijd met zoveel mogelijk zusters, broeders en medewerkers. Wellicht wordt het een korte zinvolle meditatie-wandeling voor wie Huize Bijdorp aandoet.

*

Eerder verscheen: 175 jaar Dominicanessen van Voorschoten