16 Juli 2016

Wandelen door dominicaans Nijmegen

Ga naar overzicht

Deel op:

onderd jaar Vierdaagse in Nijmegen en 800 jaar dominicanen: daar moet een mooi wandeltochtje in zitten. De 'zomerhoofdstad’ van Nederland barst van de dominicaanse sporen, van Broerstraat tot Dominicus College. Een rondgang waar ook dagblad de Gelderlander over berichtte.

Klik op de afbeelding voor het paginagrote artikel van 14 juli in de Gelderlander. Met dank aan zr. Regina Mattens en Guus Bary.

Je zou de heilige Dominicus wel de ‘oerloper’ van de Orde kunnen noemen: hij liep tijdens zijn leven zo’n 15.000 km. Het lopen was een bewuste keuze, want hij wilde dat predikers niet hoog te paard gingen, maar onder de gewone mensen, in alle eenvoud.

Deze week staat Nijmegen op de kop vanwege de Vierdaagse, dit jaar voor de honderdste keer, waar zo’n 42.000 mensen aan meedoen. De tocht is van dinsdag tot en met vrijdag, bij de beroemde binnenkomst op de Annastraat, die dan de Via Gladiola heet.

Het centrum van de stad is omgetoverd tot één groot zomerfeest. Ook onder de oude verkeersbrug en op het nieuwe stadseiland zijn er festivals.

Voor de dominicanen en dominicanessen is Nijmegen een belangrijke stad geweest. Klik maar eens op de kaart hieronder, een virtuele wandeling door dominicaans Nijmegen. U komt dan terecht op onze campagnesite.

kaart dominicaans nijmegen