27 Juli 2016

Open brief theologen en filosofen aan politiek

Ga naar overzicht

Deel op:

peel vluchtelingen en mensen die moeite hebben met hun komst niet tegen elkaar uit: iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan. Die oproep staat in een open brief van vredesorganisatie PAX, mede ondertekend door Erik Borgman.

image

PAX organiseert een moreel en politiek beraad dat bestaat uit theologen en filosofen in Nederland. De open brief over de vluchtelingenkwestie en de toenemende polarisatie in ons land is een uitnodiging voor een vruchtbare dialoog over fundamentele waarden in het actuele politieke debat.

Het is tevens een oproep om de eerste aandacht in het debat bij de kwetsbaren te leggen. Aan het einde van het jaar organiseert PAX een publiek debat over dit onderwerp en wil zij de politieke partijen wederom benaderen.

De brief kunt u hier lezen, via de website van Nieuwwij.