13 Juli 2016

MacMillan op bezoek in Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

omponist en lekendominicaan Sir James MacMillan geeft in november workshops in het Dominicanenklooster Zwolle. Vocaal Magazine verkent het evenement. &Het is interessant om te zien hoe MacMillan het spirituele combineert met muziek.’

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

De komst van de wereldberoemde componist en lekendominicaan naar Zwolle is onderdeel van de viering van het 800-jarig jubileum van de Orde.

&We hebben heel lang nagedacht over hoe we het zouden gaan doen’, vertelt lekendominicaan Jacqueline Huizinga in het artikel in Vocaal Magazine. &We realiseren ons dat de muzikale cultuur in Engeland gewoon beter ontwikkeld is dan hier, dus we hebben er een hele kluif aan.’

Er zijn vijf goede amateurkoren gevonden die bereid zijn om ieder een of twee werken van MacMillan in te studeren. Zij krijgen de gelegenheid om op de festivaldag van 12 november een workshop te volgen met MacMillan, waarin hij zelf met de koren de stukken studeert en uitvoert.

De muzikale coo?rdinatie van het festival is in handen van Erik Korterink, de dirigent van het kerkkoor van het dominicanenklooster in Zwolle, samen met zijn voorganger Euge?ne van Boheemen.

Het programma

Op vrijdag 11 november 2016 geeft MacMillan gastcolleges in het conservatorium in Zwolle. Zaterdag 12 november 2016 krijgen vijf geoefende kamerkoren een masterclass in de vorm van een generale repetitie met de componist, waarin zijn werk centraal staat. ’s Avonds wordt dit gevolgd door een concert.

Zondagochtend 13 november 2016 volgt een viering in de kloosterkerk.

Klik hier voor Het artikel in Vocaal Magazine en hier voor informatie over het tijdschrift.