19 Juli 2016

Jonge dominicanen op pelgrimage

Ga naar overzicht

Deel op:

p class="p1">Van 1 tot en met 16 juli vond er een speciale pelgrimage plaats van studentbroeders en zusters van diverse dominicaanse congregaties met de Magister van de orde, Bruno Cadoré, langs plaatsen die voor Dominicus belangrijk waren. Studentbroeder Richard Steenvoorde o.p. nam namens de Nederlandse provincie deel. 

Doel van de pelgrimage was om te zien wat Dominicus zag, te reflecteren op wat wij nu zien in de wereld, en al biddend en reizend te ontdekken wat onze gezamenlijke opdracht als predikers is. Er waren 86 studentbroeders uit bijna alle provincies aanwezig, en er namen 25 dominicaanse zusters deel vanuit het DSI-netwerk (Dominican Sisters International).

Gedurende de reis zijn er verschillende filmpjes gemaakt van de verschillende etappes. De reis begon in Spanje, en ging daarna via Toulouse, naar Rome om te eindigen in Bologna, tijdens de opening van het Generaal Kapittel dat nu in Bologna gehouden wordt.

Over  Spanje:

Over Toulouse

Over Rome

Het was een indrukwekkende reis, met gelukkig ook veel ruimte voor humor.

Een persoonlijk hoogtepunt voor mij was om te mogen preken voor de hele groep, leden van de Curia en de Magister tijdens de Vesper-viering in het Angelicum. Aan het einde van de reis werden we, bij het graf van Dominicus, door de opvolger van Dominicus uitgezonden met een nieuw predikerskruis om onze nek, om te gaan en het Evangelie te verkondigen.

Richard spreekt in het Angelicum, de dominicaanse universiteit in Rome. Klik om te vergroten.

Klik om te vergroten.

Klik om te vergroten.