21 Juli 2016

Gerard Driehuis directeur klooster Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

p style="text-align: left;">Met ingang van 1 september is Gerard Driehuis benoemd tot directeur van het dominicanenklooster in Zwolle.

Gerard Driehuis is nu nog directeur van debat- en bezinningscentrum De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Eerder was hij onder meer directeur van Felix Merites, hoofdredacteur van de Twentsche Courant Tubantia en van HP/de Tijd.

Gerard Driehuis (midden) tekent zijn contract.

De benoeming werd bekendgemaakt via Facebook. De mensen van het klooster van Zwolle zien uit naar de komst en de inbreng van al zijn ervaring. Gerard verheugt zich op het vooruitzicht aan de verdere ontwikkeling van het klooster een bijdrage te kunnen leveren.

In het dominicanenklooster in Zwolle woont een communiteit van dominicanen, een aantal lekendominicanen en een oecumenische studentengroep. Er is een bezinningscentrum, een actief jongerencentrum en een bloeiende parochie.

Het klooster staat voor de uitdaging het prachtige gebouw in het centrum van de stad goed en rendabel te gebruiken. Een deel van het gebouw staat nu leeg. De nieuwe directeur heeft zowel een zakelijke als een inhoudelijke opdracht.

&Plaatsen als het Dominicanenklooster zijn juist nu belangrijk’, zegt Gerard Driehuis. &Plaatsen waar ’trage vragen’ centraal staan. Waar in deze verwarde tijden ruimte, gesprek en inspiratie is om na te denken over hoe je goed kunt leven. Plaatsen die mensen aan het denken zetten, soms in verwarring brengen, wakker schudden en bemoedigen.’