03 Juni 2016

'W!J leert' van start

Ga naar overzicht

Deel op:

p 1 juni ging W!J leert officieel van start. Het is het zusje van het door het Dominicaans Studiecentrum DSTS opgerichte Nieuwwij.nl. W!J leert richt zich op onderwijs over diversiteit, dialoog en levensbeschouwing.

Nieuwwij.nl is met gemiddeld 75.000 tot 100.000 unieke bezoekers per maand het grootste multimediale platform op het terrein van de culturele en levensbeschouwelijke dialoog in Nederland.

W!J leert en Nieuwwij.nl voeden elkaar met artikelen, kennis en kunde uit de dagelijkse praktijk van het samenleven onder het motto: Verbind de verschillen!

foto-wij-leert

W!J leert werkt met scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Leerkrachten van basisscholen maken gebruik van het digitale lespakket Allemaal Anders. Daarnaast traint en adviseert W!J leert onderwijsprofessionals.

W!J leert biedt scholen uit VO, MBO en HBO trainingen, workshops, adviesdiensten en het lespakket Diversiteit in de Klas. Professionals uit het hele educatieve veld kunnen deelnemen aan onze trainersopleidingen en masterclasses.

Alle projecten van W!J leert bevinden zich op het snijvlak van cultuur, levensbeschouwing en maatschappelijke vraagstukken.  W!J leert zoekt daarbij naar de grenzen van de dialoog en de ontmoeting. Daar waar het schuurt en pijn kan doen, werkt W!J leert.

Voor meer informatie: www.wij-leert.nl.

Bron: nieuwwij.nl