08 Juni 2016

Wat is dominicaanse theologie?

Ga naar overzicht

Deel op:

p class="p1">Vanwege het achtste eeuwfeest van de Orde der Predikers in 2016 maakte het Duitse theologische tijdschrift Wort und Antwort een meertalige website over de vraag: wat is dominicaanse theologie? Het antwoord – het zal u verbazen – is nogal rijk geschakeerd… 

image

Wort und Antwort wordt gemaakt onder verantwoordelijkheid van de noordelijk-Duitse dominicaanse provincie (&Teutonia’). Ook het MD Chenu-instituut in Berlijn is betrokken bij het initiatief.

De makers nodigden zusters en broeders uit van alle takken van de Orde: contemplatieve en actieve zusters, leken en broeders, zowel gewijde als lekebroeders; thomisten en feministen, jonger en ouder, met de vraag: wat is dominicaanse theologie?

Het resultaat, achttien zeer verschillende artikelen, staan te lezen in de taal van de auteur of in een Engelse vertaling. Erik Borgman is een van de bijdragers. 

www.dominicantheology.com 

Iedereen is uitgenodigd te reageren, men hoopt op een levendig debat binnen en buiten de Orde.

U kunt ook hieronder reageren in het Nederlands. Welk artikel raakt u, herkent u, prikkelt u? En wat vindt u eigen aan dominicaanse theologie?